Frågor och Svar

Fälg

Här besvarar vi dina frågor gällande däck, fälgar, webbutiken mm. Saknar du svar på just din fråga? kontakta oss så skall vi hjälpa dig.

 FRÅGOR GÄLLANDE DÄCK o FÄLGAR

> Under vilken period gäller vinterdäckslagen?

> Vilket är minsta tillåtna mönsterdjup?

> Vilka däckdimensioner passar till just min bil?

 

 

 

FRÅGOR GÄLLANDE WEBBUTIKEN
> Kan jag själv ändra i min order efter det att ordern är färdigbehandlad i webbutiken?

> Kan jag själv makulera min order efter det att ordern är färdigbehandlad i webbutiken?

> Varför kan jag inte köpa däcken utan montering och balansering i webbutiken?

 

 

 

 

 

 

 

 


  

Under vilken period gäller vinterdäckslagen?

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute, det vill säga om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Tänk på att även vägrenen räknas till vägbanan.

Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 15 april. Det är även lagligt att köra på dubbdäck under annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag. Om du drar släpvagn gäller kravet på vinterdäck även för den.

 

Källa: Polisen, läs mer>>>

 


 

Vilket är minsta tillåtna mönsterdjup?

 

Minst 1,6 millimeter vid sommarväglag
Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana.

 

Mönsterdjup vid vinterväglag
Vid vinterväglag under perioden 1 december – 31 mars ska mönsterdjupet vara minst 3 mm på däck till personbil klass I (*), lätt lastbil, lätt buss och personbil klass II med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon.

För lastbil, buss och personbil klass II med totalvikt över 3,5 ton ska mönsterdjupet vid vinterväglag vara minst 5 millimeter på fordonets samtliga däck under perioden 1 december till och med 31 mars. Kravet gäller inte för tillkopplade släpfordon.

*) till personbil klass I hör samtliga fordon klassificerade som personbil och som inte tillhör personbil klass II (husbil).

 

Källa: Transportstyrelsen, läs mer>>>

 


 

Vilka däckdimensioner passar till just min bil?
I registreringsbeviset framgår vad din bil ursprungligen utrustats med, om du är osäker kontakta din närmaste Euromasterverkstad eller besök Transportstyrelsens webbtjänst.

 


 

Kan jag själv ändra i min order efter det att ordern är färdigbehandlad i webbutiken?

När ordern är färdigbehandlad i webbutiken har ordern kommit in i vårt affärssystem och kan inte längre ändras i webbutiken. Men du är alltid välkommen att kontakta den Euromasterverkstad som du valde i din beställning för hjälp men att ändra din beställning.

 


 

Kan jag själv makulera min order efter det att ordern är färdigbehandlad i webbutiken?

När ordern är färdigbehandlad i webbutiken har ordern kommit in i vårt affärssystem och kan inte längre makuleras i webbutiken. Men du är alltid välkommen att kontakta den Euromasterverkstad som du valde i din beställning om du vill ångra din beställning eller diskutera en annan lösning.

 


 

Varför kan jag inte köpa däcken utan montering och balansering i webbutiken?

Euromaster har alltid fokuserat på att erbjuda våra kunder bästa tänkbara service kombinerat med bra priser. Webbutiken är ytterligare en försäljningskanal för oss där vi erbjuder ännu bättre priser, men det sker inte på bekostnad av att vi tappar fokus på att erbjuda bästa tänkbara service. Vi tar ansvar för hela kedjan från det att du som kund har lagt din beställning till det att du kör från vår verkstad.

Om du tex har lagt en beställning på en produkt som våra kunniga medarbetare inte skulle rekommendera till din bil/ körförhållande tar vi en diskussion med dig och ger förslag på de produkter som vi istället skulle rekommendera. Detta är ytterligare ett exempel på att vi tar ansvaret för hela kedjan från det att du har lagt din beställning tills det att du kör från vår verkstad som en nöjd kund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online