Frågor och Svar

Fälg

Här besvarar vi dina frågor gällande däck, fälgar, webbutiken mm. Saknar du svar på just din fråga? kontakta oss så skall vi hjälpa dig.

 FRÅGOR GÄLLANDE DÄCK o FÄLGAR

> Under vilken period gäller vinterdäckslagen?

> Vilket är minsta tillåtna mönsterdjup?

> Vilka däckdimensioner passar till just min bil?

 

 

 

FRÅGOR GÄLLANDE WEBBUTIKEN
> Kan jag själv ändra i min order efter det att ordern är färdigbehandlad i webbutiken?

> Kan jag själv makulera min order efter det att ordern är färdigbehandlad i webbutiken?

 

 

 

 

 

 

 

 


  

Under vilken period gäller vinterdäckslagen?

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på att använda vinterdäck om det är vinterväglag ute, det vill säga om det är snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan. Tänk på att även vägrenen räknas till vägbanan.

Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 15 april. Det är även lagligt att köra på dubbdäck under annan tid om det är eller befaras bli vinterväglag. Om du drar släpvagn gäller kravet på vinterdäck även för den.

 

Källa: Polisen, läs mer>>>

 


 

Vilket är minsta tillåtna mönsterdjup?

 

Minst 1,6 millimeter vid sommarväglag
Däck ska ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm i däckets huvudmönster. Tänk på att mönsterdjupet bör vara minst 3 mm för att ge bra friktion vid fuktig vägbana.

 

Mönsterdjup vid vinterväglag
Vid vinterväglag under perioden 1 december – 31 mars ska mönsterdjupet vara minst 3 mm på däck till personbil klass I (*), lätt lastbil, lätt buss och personbil klass II med en totalvikt av högst 3,5 ton samt släpvagn som dras av dessa fordon.

För lastbil, buss och personbil klass II med totalvikt över 3,5 ton ska mönsterdjupet vid vinterväglag vara minst 5 millimeter på fordonets samtliga däck under perioden 1 december till och med 31 mars. Kravet gäller inte för tillkopplade släpfordon.

*) till personbil klass I hör samtliga fordon klassificerade som personbil och som inte tillhör personbil klass II (husbil).

 

Källa: Transportstyrelsen, läs mer>>>

 


 

Vilka däckdimensioner passar till just min bil?
I registreringsbeviset framgår vad din bil ursprungligen utrustats med, om du är osäker kontakta din närmaste Euromasterverkstad eller besök Transportstyrelsens webbtjänst.

 


 

Kan jag själv ändra i min order efter det att ordern är färdigbehandlad i webbutiken?

När ordern är färdigbehandlad i webbutiken har ordern kommit in i vårt affärssystem och kan inte längre ändras i webbutiken. Men du är alltid välkommen att kontakta den Euromasterverkstad som du valde i din beställning för hjälp men att ändra din beställning.

 


 

Kan jag själv makulera min order efter det att ordern är färdigbehandlad i webbutiken?

När ordern är färdigbehandlad i webbutiken har ordern kommit in i vårt affärssystem och kan inte längre makuleras i webbutiken. Men du är alltid välkommen att kontakta den Euromasterverkstad som du valde i din beställning om du vill ångra din beställning eller diskutera en annan lösning.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online