Michelin CrossClimate

MICHELIN CrossClimate är det första sommardäcket som erbjuder säkerhet från tidig vår till sen höst.

På våren och hösten, när vädret och temperaturen är som mest omväxlande behöver du ett däck som klarar både varma och kyliga dagar och till och med ett oväntat snöfall. Vad många inte tänker på när temperaturen kryper under 7°C är att bromsträckan ökar för ett vanligt sommardäck. Samtidigt blir även styrförmågan sämre.

 

Crossclimate.png

MICHELIN CrossClimate erbjuder säkerhet från tidig vår till sen höst

 

På samma sätt försämras ett vinterdäcks prestanda avsevärt när det används i temperaturer över 7°C. Bromsförmågan blir sämre och undanmöverförmågan minskar. Därför kan det vara extra svårt att veta exakt när det är dags att byta däck på vår och höst, kanske har du också funderat över när det är dags att byta däck för att köra så säkert som möjligt?

 

MICHELIN CrossClimate är ett nytt sommardäck som är utvecklat för att klara de väder- och temperaturväxlingar som vår, sommar och höst kan bjuda på i Sverige. Allt från torrt sommarväder ena dagen till mycket nederbörd och kalla temperaturer den andra, och till och med ett oväntat snöfall.

 

Utmärkt på sommarvägar

MICHELIN CrossClimate presterar i klass med Michelins sommardäck på sommaren på torrt och vått underlag1 och däcket har bästa graderingen ‘’A’’ på den europeiska däcketiketten för bromsning på våt väg.

CrossClimate2.png

Michelin CrossClimate erbjuder utmärkt säkerhet på sommaren

 

Extra säkerhet under tidig vår och sen höst

Michelin CrossClimate erbjuder extra säkerhet under tidig vår och sen höst och är märkt med både M+S (Mud & Snow) och 3PMSF (3-Peak Mountain Snow Flake). 3PMSF är en certifiering som visar på goda egenskaper på snö vid bromsning och acceleration.

 

Mer för pengarna

MICHELIN CrossClimate erbjuder dig mer säkerhet under tre årstider än ett traditionellt sommardäck. Dessutom har Michelin CrossClimate utmärkt livslängd som kan jämföras med Michelins erkänt långlivade sommardäck Energy Saver+, enligt tester genomförda av Dekra Test Center 2.  Eftersom däcket ger dig extra säkerhet under vår och höst kan du även spara dina vinterdäck tills du verkligen behöver dem.

 

Michelin CrossClimate är ett revolutionerande nytt sommardäck som tack vare sin innovativa teknologi ger en enastående kombination av olika prestanda och är mycket väl anpassat till de växlande nordiska väderförhållanden som råder i Sverige.

 

Michelin CrossClimate är inte ett vinterdäck enligt gällande svensk lagstiftning. För vinterkörning i Sverige, under perioden när det är lag på vinterdäck och rådande vinterväglag, rekommenderar Michelin användning av sina vinterspecialister Michelin X-Ice North, Michelin X-Ice eller Michelin Alpin.

 

1 Test av TÜV SÜD från november 2014 till januari 2015 i dimensionerna 205/55 R16 och 195/65 R15

2 Jämförbar livslängd med Michelin Energy Saver + enligt genomsnittligt resultat på tester utförda av Dekra Test Center mellan november 2014 och januari 2015 i dimensionerna 205/55 R16 och 195/65 R15.

 

Handla Michelin CrossClimate här

 

 


michelin-logo_totalperformance_with_bibendum.png

För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online