Vinterdäck

Vinterdäck

Information om dubbade och odubbade vinterdäck


I sverige är det lag på att bilar under vinterntid (december t.o.m. mars) ska vara utrustade med vinterdäck då det råder vinterväglag. Det råder vinterväglag då det finns snö, snömodd, is eller frost på någon del av vägen. Det är ytterst polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen. 

 

  • Vinterdäck kan vara dubbade däck eller odubbade friktionsdäck. Det är inte tillåtet att utrusta bilen med både odubbade och dubbade däck. 
  • Ett vinterdäck är märkt med M+S, M-S, M.S., MS eller Mud and Snow.
  • Personbilar med en totalvikt på upp till och med 3,5 ton måste ha vinterdäck med ett mönsterdjup på minst 3 mm.  Har bilen ett tillhörande släp måste även detta vara utrustat med dubbade vinterdäck om bilen är är utrustat med dubbdäck. Om bilen är utrustad med odubbade vinterdäck får släpet ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck.
  • För att undvika risken för sladd bör du alltid montera däcken med de bästa mönsterdjupen bak på fordonet. 

 

Vi ger dig gärna professionella råd om vilken typ av vinterdäck du bör välja, dubbade eller odubbade. Tänk på att oavsett vilka vinterdäck du väljer behöver körningen alltid anpassas till rådande väglag.

 

 

RÅD OM VILKA VINTERDÄCK SOM PASSAR DIG >>
VINTERDÄCKSREGLER UTOMLANDs >>
För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online