Ta hand om dina nya däck med rätt lufttryck

Ta hand om dina däck

SPARA TID OCH PENGAR. Låt EUROMASTER ta hand om dina nya däck.

Att behöva lägga pengar på nya däck kanske inte är lika kul som att köpa en ny bil, därför kan det vara en god idé att försöka få de nyinköpta däcken att hålla så länge som möjligt. Ofta slits däcken onödigt mycket på grund av fel lufttryck, att de inte är balanserade eller att ventilen är sliten.

Det absolut viktigaste att kontrollera är lufttrycket, ta för vana att göra det varannan vecka eller en gång i månaden. Det är ett bra sätt att hålla koll på sitt slitage. Särskilt viktigt är det om bilen ska ut på en längre tur eller om du kör långa sträckor på motorväg.

Tänk också på att göra lufttryckskontrollen när däcket är kallt (samma temperatur som omgivningen), annars kan trycket vara missvisande. Vid resa från Skåne till Norrland kan trycket behöva justeras under resans gång.

Viktigt vad gäller lufttryck på vintern är att när det är kallt komprimeras luften i däcken. Ett däck som håller 2,0 bar i en omgivande temperatur på 20 grader får trycket 1,9 vid 8 grader och vid en temperatur på -20 grader blir trycket 1,6 bar. 

Låt EUROMASTER ta hand om dina däck. Våra däckhotell för däck och fälgar är perfekt genomtänkta. För att ditt bilägande ska vara så enkelt och bekvämt som möjligt har vi tänkt på mycket mer än bara förvaringen. Du slipper de tunga lyften innan säsong  och sparar plats i garage eller andra utrymmen. Dessutom innebär en däckförvaring bl.a fackmässig förvaring, komplett kontroll (mönsterdjup, slitmönster, ventiler), stationär balansering och rengöring av däck och fälgar.

 

 

 


 

För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online