Däck guide / Däck FAQ

Däck FAQ

EUROMASTER GER DIG SVAREN I VÅR DÄCK GUIDE / DÄCK FAQ

1. På sommardäck är kravet minimum 1,6 millimeters mönsterdjup. Mindre mönsterdjup = större risk för vattenplaning och längre bromssträcka i vått väglag.

2. Använd inte vinterdäck/friktionsdäck på sommaren.  Det kan vara frestande att köra däckens sista mil under sommaren, men vinterdäck är väsentligt sämre på sommarväglag.

3. När du väljer däck, gör det med omsorg. Valet av sommardäck är minst lika viktigt som valet mellan dubbat eller ej. Originalmonterade däck brukar ofta vara bäst anpassade för just den modellen. Andra däckmodeller är utvecklade för eftermarknaden och trots att de ser likadana ut behöver inte det betyda att de har samma egenskaper.

4. Kontrollera vilka däck som är lämpliga för just din bil, vissa modeller kan vara långt ifrån optimala.

5. När du monterar dina gamla sommarhjul, kontrollera slitaget och montera alltid de minst slitna däcken bak. Oavsett om bilen är fram-, bak-, eller fyrhjulsdriven.

6. Kontrollera lufttrycket i däcket ofta. Ha det som vana att när du tankar även kontrollera lufttrycket.

7. Se till att montera hjulen rätt. Många däck är rotationsbundna och är utvecklade för att rotera åt ett visst håll.

8. Håll däck och fälgar rena. Varför? Jo för då syns skador och slitage bättre. Glöm inte bort att även tvätta däcken när du tar av dem.

9.
På däck finns produktionsdatum stämplat. Däck som förvarats under rätt förutsättningar kan vara lika bra som nya efter flera år. Om du köper en begagnad bil eller begagnade däck kom gärna in till oss på Euromaster för att se över däckens skick.

För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online