Campingdäck
Varje år inför semestern är det viktigt att göra en ordentlig kontroll av däcken på husvagnen eller husbilen för att  kunna köra tryggt och säkert. Vi hjälper dig att hitta det däck som passar bäst för dina behov och din husvagn/husbil så tveka aldrig att kontakta oss när det är dags för byte.

 

Euromaster rekommenderar C-däck

På husvagnar och husbilar rekommenderar vi på Euromaster att man använder ett C-klassat däck. Stommen i ett C-däck ger bättre stabilitet såväl under körning som vid stillastående.

 

Årlig kontroll

Snittsträckan som en husvagn körs per år är 100-300 mil, för husbilar är snittsträckan 300-500 mil. Det är därför sällan mönsterdjupet som talar om att det är dags att byta däcken utan varningstecken såsom torrsprickor och deformationer. Därför är det svårt att säga exakt hur ofta däcken ska bytas. Inspektera dina däck varje vår inför säsong och tveka inte att komma in till någon av våra verkstäder så hjälper till med en extra koll.  En bra tumregel är att räkna med nya däck var femte säsong i kostnaden för sin husvagn/husbil.

 

Punkter att kontrollera:

 

 • Mönsterdjup

  För bra våtgrepp rekommenderar vi ett mönsterdjup på mer än 3 mm
   
 • Torrsprickor i sidan

  Efter ett antal år får däck sprickor på däcksidorna. Några fy ytliga sprickor är sällan ett problem men är de många och djupa eller i närheten av fälgkanten bör de troligtvis bytas ut. Kom in till någon av våra verkstäder för en mer noggrann kontroll.

   
 • Däcktryck

  Kolla däcktrycket under hela säsongen och följ tillverkarens rekommendationer.

   
 • Deformationer eller bubblor i däcksidan

  Ser däcksidan ojämn ut är detta ett tecken på utmattning i däcket och det bör bytas ut.
   
 • Snedslitage

  Kom in till någon av våra verkstäder om däcket är snedslitet så hjälper vi dig att åtgärda problemet. Ibland behöver däcken bytas ut, ibland räcker det att göra en hjulinställning.

   

 

För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online