Batteri

Bilservice hos Euromaster

Batteriet är i många avseenden som motorns hjärta

Om bilen inte startar eller om det är svårt att få den att starta kan det vara fel på batteriet. Du bör också vara uppmärksam på de lampor på instrumentbrädan som har att göra med batteriet.

Hur du undviker problem med batteriet

Under vintern är risken för problem större eftersom motorn behöver mer energi för att starta och batteriets kapacitet sjunker vid låga temperaturer. 

  • var noga med att kontrollera att inga lampor är tända när du lämnar bilen
  • undvik att använda bilen för korta sträckor (batteriet kräver en körsträcka på ca 30-35 km för att ladda om den energi som krävs för att starta bilen)

Hur ofta bör jag byta batteri?

Batteriet tappar kapacitet med åren. Dess livstid beror på flera olika faktorer, och den minskas t.ex. om man ofta kör korta sträckor. I normala fall håller ett batteri mellan fyra och sex år.

Hjälp när batteriet är urladdat

Du behöver två saker: en annan bil och startkablar. Tänk på att ansluta pluspol till pluspol och att hålla motorn igång på bilen med det fungerande batteriet. Tänk dock på att detta bara är en kortsiktig lösning.

På Euromaster kontrollerar vi ditt bilbatteri kostnadsfritt.
 

Kontakta oss

Sök i verkstadssökrutan för att se vad vi erbjuder för typ av
service på din närmaste Euromaster-verkstad, eller ring oss på
0771-829 829 så hjälper vi dig.

Alltid på Euromaster

Hos Euromaster servar och reparerar vi din bil oavsett märke. Eftersom vi alltid använder delar av originalkvalitet eller bättre och följer biltillverkarens servicerekommendationer, gäller din nybilsgaranti. Din servicebok, digital eller tryckt, stämplas med Euromaster stämpel vilket ger dig trygghet och ett varaktigt värde på din bil. Dessutom får du 2 års garanti på reservdelarna, och upp till 5 år på vissa märken.

För återförsäljare: /privat/dack/tjanster/tidsbokning /privat/privat_systemsida/logga_in_2

Logga in

Tidsbokning

Vid bokning eller ombokning av ditt däckbyte behöver du först välja verkstad. Det gäller även om du redan fått en tid hemskickad för däckbyte.

Välj verkstad

För privatkunder

Här kan du som privatkund handla däck och se dina tidigare köp.

Handla online